Sara Winter – sinds 2009 voltijd (landschaps)fotograaf, maar nu ook de horizon aan het verbreden. Na de komst van mijn oudste zoon in 2017, waardoor het landschapsfotografenbestaan met zijn onregelmatigheid wat in het nauw kwam, én een verhuizing naar een groter huis, met klusruimte en -mogelijkheden, werd een nieuw zaadje geplant in de loop van 2018. Een cursus ambachtelijk meubelmaken aan het Hout- en Meubilerings College in Amsterdam volgde in 2019. Het eerste serieuze begin van een nieuw avontuur. Inmiddels heb ik een werkplek in broedplaats Contact waar ik vooral veel experimenteer met resthout. In het najaar van 2021 zal ik beginnen aan een tweejarige opleiding meubelmaken.

Ik raak geïnspireerd van stukken hout, bijzondere houttekeningen, natuurlijke imperfecties, emaillen gebruiksvoorwerpen en verweerd metaal. Als het even kan gebruik ik alledaagse materialen op iets minder alledaagse manieren. Ik hou van vakkundig handwerk, maar grote machines en luidruchtige powertools zijn ook aan mij besteed. Ik heb een zwak voor de lijnen aan de kopse kant van multiplex en nam een enorme voorraad reststukken multiplex over van een meubelmaker. De eerste stukken hiervan zijn al gebruikt, de rest ligt te wachten op een mooie bestemming.

Onder de naam TOEL maak ik van alles en nog wat van (voornamelijk) hergebruikt materiaal en resthout. De naam TOEL ontstond in 2019 en is te danken aan mijn, destijds, 1-jarige zoon Jacob en betekent simpelweg ‘stoel’.

Uit het Groot Woordenboek Jacobs – Nederlands:
toel /tuɫ/ [zn] stoel


Sara Winter Photography

Ook mijn fotografiewebsite is natuurlijk nog gewoon in de lucht en hier zal ook nog nieuw werk op verschijnen.
Bezoek www.sarawinter.com voor mijn fotowerk.